07-08-07

NIEUWS

22:42 Gepost door MDP Naus in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

05-08-07

Alleengaande reizen

Alleen op vakantie? De leukste singles-reizen

vrijdag 3 augustus 2007

Wie single is weet hoe moeilijk het is om een leuke en tegelijkertijd betaalbare reis te boeken. Geen nood, elsevier.nl maakte speciaal voor singles en alleenstaande ouders een vakantieoverzicht.

Elsevier.nl maakte een overzicht van verschillende singles-reizen
Alleen op vakantie? Geen nood

De meeste grote reisbureaus erkennen dat er maar bar weinig reisaanbod is voor vrijgezellen. ‘Ik vind dat er te weinig wordt aangeboden voor singles. Er is heel veel markt voor maar op de één of andere manier is er niemand die echt iets aanbiedt,’ zegt Ella van Gelder van Toerkoop Van Gelder tegen elsevier.nl.

Veel reisorganisaties bieden vakanties vanaf twee personen aan. Maar voor wie geen partner heeft of gewoon graag alleen reist kunnen de prijzen al snel flink oplopen door de berucht éénpersoonskamertoeslag. Vaak is de enige manier om die prijsvermeerdering te omzeilen een kamer delen met een wildvreemde.

Geen zin in gedoe of een vreemde kamergenoot? Kies voor een georganiseerde rondreis, ga met een groep op vakantie of zoek in je eentje het avontuur op. Elsevier.nl maakte een overzicht.

Rond- en groepsreizen:
SRC Cultuurvakanties heeft een brochure met uitgebreide reizen. Voor een éénpersoonskamer hoeft niet zoveel meer te worden betaald. SRC heeft geen apart georganiseerde alleengaande reizen, maar bestaande rondreizen.

Shoestring organiseert groepsvakanties voor alleengaanden voor wie reizen een passie is.

Djoser heeft rondreizen in kleine groepen, cultuur en natuur.

Active Sun biedt avontuurlijke groepsreizen door Zuid-Europa, onder meer mountainbiken, kanoën, klimmen en wandelen.

Summum Reizen heeft een ruime keus aan rondreizen voor zowel singles als stelletjes en biedt ook reizen aan voor singles die niet per se op zoek zijn naar een partner.

Sawadee Reizen biedt actieve en avontuurlijke rondreizen naar exotische bestemmingen.

Baobab Reizen organiseert avontuurlijke rondreizen, groepsreizen en reizen voor singles en alleenstaande ouders naar alle continenten.

Alternative Indonesian Travel is er voor alleengaande Indonesië-reizigers. In klein groepsverband en gericht op cultuur, natuur, voor jong en oud. Nederlandse reisleiding.

SNP is een grote touroperator die zich specialiseert in actieve en avontuurlijke individuele en groepsreizen naar meer dan 270 bestemmingen.

Singles-reizen:
One2gether Travel heeft diverse reizen in verschillende categorieën: groepsreizen, singles-reizen en individuele vakanties voor singles, eenoudergezinnen en alleenstaande 60-plus vitaal.

Bradly Groepsrecreatie biedt reizen voor singles only.

Flight4You regelt golf, ski en bridge arrangementen in binnen- en buitenland voor singles.

BeachesGo Fun en GoGo Tours hebben ruime keus aan voordelige jongerenvakanties in Europa.

Cirkel Holland Vakanties organiseert zomer- en wintervakanties binnen Europa voor alleengaanden, in diverse leeftijdscategorieën.

Kras Singles heeft aanbod voor alleenreizenden én alleenstaanden die niet alleen op vakantie willen.

Reizen voor alleenstaande ouders:
Evenements Reizen houdt rekening met éénoudergezinnen.

Labyrinth Outdoor & Travel heeft alles tussen sportieve en luie vakanties.

Azur Reizen biedt voordelige zonvakanties voor alleenstaande ouders.

Ado Travel regelt Single Parent Vakanties zijn voor alleenstaande ouders. Met de laagste prijsgarantie: het kind verblijft bij één ouder gratis in de hotelkamer.

D-Tours Vliegreizen heeft extra voordelige reizen.

Lets Travel organiseert vakanties naar Turkije, Egypte of Tunesië.

One2gether Travel heeft een ruim aanbod van reizen.

Estivant Vakanties biedt originele vakanties voor alleengaanden en eenoudergezinnen.

Aanvullende informatie:
Alleenstaande ouders die buiten de vakantie ook graag in contact zouden komen met andere alleenstaande ouders kunnen terecht op de website Ouderalleen.nl. Hier worden ook groepsreizen voor singles met kinderen georganiseerd.

Het Cisa (Centrum Individu en Samenleving): heeft een lijst opgesteld van touroperators en accommodaties die geen toeslag op éénpersoonskamers heffen.

Waar op te letten? En hoeveel keus is er? De online reissite Single2travel.nl maakte een reiswijzer voor singles. En singlessite.nl heeft een chronologisch vakantieoverzicht.

14:16 Gepost door MDP Naus in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  del.icio.us |  Facebook |