04-06-07

Artis verwijdert hekken bij ......

Artis verwijdert hekken bij apen en roofdieren
Uitgegeven op maandag 04 juni 2007

 

 

(Novum) - De leeuwen, tijgers en apen in de Amsterdamse dierentuin Artis hoeven in de toekomst niet meer achter hekken. De tralies rondom de verblijven verdwijnen en de dieren zijn dan te zien vanachter een gracht. Artis heeft 80 miljoen euro nodig voor de uitbreiding. De gemeente Amsterdam liet maandag weten het uitbreidingsplan te steunen en vijftien miljoen euro te willen bijdragen.

Artis verwijdert hekken bij apen en roofdieren

De nieuwe dierenverblijven moeten komen op de plaats waar nu de parkeerplaats van Artis is. De parkeerplekken komen dan onder het twee hectare grote terrein. De dierentuin hoopt volgend jaar de eerste spade in de grond te steken. De roofdieren en waarschijnlijk de orang oetans krijgen door de uitbreiding grotere en betere hokken.

"We willen door de uitbreiding een grotere bijdrage leveren aan het behoud van diersoorten", zegt een woordvoerder van Artis. "We hopen ook olifanten te vestigen op de nieuwe plek. Zij kunnen dan weer voor nieuwe soortgenoten zorgen."

De gemeente Amsterdam gaat in drie jaar vijftien miljoen euro investeren in de dierentuin. Voor het resterende geld klopt de dierentuin aan bij het rijk, de provincie Noord-Holland en het bedrijfsleven.

De uitbreidingplannen zouden losstaan van de 'affaire-Bokito'. Deze gorilla ontsnapte onlangs uit diergaarde Blijdorp en verwondde daarbij een vrouw. De plannen in Amsterdam stonden al langer op stapel.

16:24 Gepost door MDP Naus in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.