16-03-07

Low budget overnachten ....!

Low budget overnachten in paradijs van de rijken

vrijdag 16 maart 2007 12:37

Voor een schijntje op één van de palmeilanden verblijven, zit er nog steeds niet in. Maar wie met iets minder genoegen neemt, kan tegenwoordig ook in golfstaat Dubai een low budget-vakantie houden.

Palmeiland blijft voorbehouden aan de rijken
Palmeiland blijft voorbehouden aan de rijken

Dubai

Dubai is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad heet ook Dubai. Het golfstaatje is privé-eigendom van de heersende sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Omdat er in tegenstelling tot de omliggende staten nauwelijks olie in de grond zit, richt de sjeik zich sinds zijn aantreden vooral op het toerisme. Dubai ligt aan zee, midden in de enorme Rub al Khali woestijn. Toch zijn de Emiraten verrassend groen. Mede door computergestuurde irrigatiesystemen zijn er veel tropische planten en perfect onderhouden golfbanen.

De golfstaat van sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum geldt als paradijs van de rijken. Het wemelt in Dubai dan ook van de sterrenhotels. In het enige zevensterren hotel ter wereld, Burj Al Arab, zijn duizenden vierkante meters 22 karaats bladgoud verwerkt.

Fata morgana
Tot voor kort kregen hotels in Dubai minimaal drie sterren en de meeste zelfs vijf. Aan backpackers had het land geen behoefte. Voor weinig geld op vakantie gaan in wat wel de gouden zandbak van het Midden-Oosten wordt genoemd, klinkt dan ook als een fata morgana.
Maar de eerste budgethotels zijn in aantocht.

Easyjet-oprichter Stelios Haji-Ioannou was twee weken geleden in Dubai om het startsein te geven voor de bouw van de eerste van zes easyHotels. De hotelkamers, die 50 tot 60 euro per nacht gaan kosten, hebben alleen het hoognodige: bed, douche, televisie en internetaansluiting. Geen Rolls-Royce en butler dus, maar wel low budget.

InterContinental Hotels wil deze zomer de eerste Holiday Inn Express openen in Dubai. Met 244 kamers zal het hotel een stuk groter worden dan zijn Europese en Amerikaanse collega’s. Ibis heeft al een hotel in Dubai, maar wil er in voor december nog een bij bouwen met 480 kamers. Prijs van een kamer ligt rond de 70 euro.

Lokkertje
Het voordeel van een goedkope hotelovernachting is dat er meer geld overblijft voor andere dingen, want de rest van Dubai is nog lang niet low budget. Vooral duiken is een aanrader. Als lokkertje voor toeristen wordt er namelijk elke dag een kilo goud in zee gegooid. Wie het vindt mag het houden. Is de vakantie meteen terugverdiend.

Door Ingrid van der Chijs

 

16:23 Gepost door MDP Naus in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  del.icio.us |  Facebook |

09-03-07

Recept: Tortellini

Recept: Tortellini met cherrytomaten en kappertjes

 

Geen tijd om een ingewikkelde maaltijd op tafel te zetten, maar wel last van lekkere trek? Je hebt dit ongecompliceerde gerecht, met groene tortellini in een romige tomatensaus, binnen een handomdraai op tafel staan. Een eenvoudige Griekse salade als sidedish en uw diner is compleet.

Foto: Marieke Hielkema
Groene tortellini in een romige tomatensaus

Groene tortellini in een romige saus

Ingrediënten (voor vier personen):

1 zakje Grande Italia tortellini, gevuld met champignons
1 bakje cherrytomaten
2 zongedroogde tomaten, zonder olie en in stukjes gesneden
1 bakje crème fraiche
1 flinke scheut kookroom
½ potje kappertjes
100 g Parmezaanse kaas
1 snufje zwarte peper
1 snufje zeezout

Bereidingswijze:

Zet een pan water op voor de tortellini. Voeg hier keukenzout en olijfolie aan toe. Als het water kookt, gooi dan de pasta erin en laat het twaalf minuten koken. Zet in de tussentijd een wokpan op voor de saus. De pasta en de saus kunnen gelijktijdig klaar zijn. Lepel de complete inhoud van het bakje crème fraiche in de pan en zet de pan op laag vuur. Hak de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ze aan de crème fraiche toe. Roer de kappertjes en een snufje peper en zout door de saus en laat het geheel even pruttelen. Snijd de cherrytomaten door de helft en roer ze door de saus. Zet het vuur wat hoger en voeg een flinke scheut kookroom toe. Giet de tortellini af en schep de saus eroverheen. Serveer het gerecht met wat geschaafde Parmezaanse kaas.

 

Eenvoudige Griekse salade

Ingrediënten (voor vier personen):

1 zakje gemengde ijsbergsalade
1 bakje groene olijven in olie met knoflook, in stukjes gesneden
1 rode ui, fijngesnipperd

11:33 Gepost door MDP Naus in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |