16-03-07

Low budget overnachten ....!

Low budget overnachten in paradijs van de rijken

vrijdag 16 maart 2007 12:37

Voor een schijntje op één van de palmeilanden verblijven, zit er nog steeds niet in. Maar wie met iets minder genoegen neemt, kan tegenwoordig ook in golfstaat Dubai een low budget-vakantie houden.

Palmeiland blijft voorbehouden aan de rijken
Palmeiland blijft voorbehouden aan de rijken

Dubai

Dubai is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad heet ook Dubai. Het golfstaatje is privé-eigendom van de heersende sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Omdat er in tegenstelling tot de omliggende staten nauwelijks olie in de grond zit, richt de sjeik zich sinds zijn aantreden vooral op het toerisme. Dubai ligt aan zee, midden in de enorme Rub al Khali woestijn. Toch zijn de Emiraten verrassend groen. Mede door computergestuurde irrigatiesystemen zijn er veel tropische planten en perfect onderhouden golfbanen.

De golfstaat van sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum geldt als paradijs van de rijken. Het wemelt in Dubai dan ook van de sterrenhotels. In het enige zevensterren hotel ter wereld, Burj Al Arab, zijn duizenden vierkante meters 22 karaats bladgoud verwerkt.

Fata morgana
Tot voor kort kregen hotels in Dubai minimaal drie sterren en de meeste zelfs vijf. Aan backpackers had het land geen behoefte. Voor weinig geld op vakantie gaan in wat wel de gouden zandbak van het Midden-Oosten wordt genoemd, klinkt dan ook als een fata morgana.
Maar de eerste budgethotels zijn in aantocht.

Easyjet-oprichter Stelios Haji-Ioannou was twee weken geleden in Dubai om het startsein te geven voor de bouw van de eerste van zes easyHotels. De hotelkamers, die 50 tot 60 euro per nacht gaan kosten, hebben alleen het hoognodige: bed, douche, televisie en internetaansluiting. Geen Rolls-Royce en butler dus, maar wel low budget.

InterContinental Hotels wil deze zomer de eerste Holiday Inn Express openen in Dubai. Met 244 kamers zal het hotel een stuk groter worden dan zijn Europese en Amerikaanse collega’s. Ibis heeft al een hotel in Dubai, maar wil er in voor december nog een bij bouwen met 480 kamers. Prijs van een kamer ligt rond de 70 euro.

Lokkertje
Het voordeel van een goedkope hotelovernachting is dat er meer geld overblijft voor andere dingen, want de rest van Dubai is nog lang niet low budget. Vooral duiken is een aanrader. Als lokkertje voor toeristen wordt er namelijk elke dag een kilo goud in zee gegooid. Wie het vindt mag het houden. Is de vakantie meteen terugverdiend.

Door Ingrid van der Chijs

 

16:23 Gepost door MDP Naus in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  del.icio.us |  Facebook |

Commentaren

Dubai low budget Ik vind het artikel van Ingrid van der Chijs heel interessant.
Reeds een hele tijd zijn mijn man en ik op zoek naar een betaalbare oplossing om eens een kijkje te gaan nemen in de wereld van de luxe in Dubai :
Puur uit nieuwsgierigheid om te zien wat "de mens" maakt van de wereld.
Dank voor de tips. Lilianne

Gepost door: Lilianne | 05-10-07

De commentaren zijn gesloten.