09-03-07

Recept: Tortellini

Recept: Tortellini met cherrytomaten en kappertjes

 

Geen tijd om een ingewikkelde maaltijd op tafel te zetten, maar wel last van lekkere trek? Je hebt dit ongecompliceerde gerecht, met groene tortellini in een romige tomatensaus, binnen een handomdraai op tafel staan. Een eenvoudige Griekse salade als sidedish en uw diner is compleet.

Foto: Marieke Hielkema
Groene tortellini in een romige tomatensaus

Groene tortellini in een romige saus

Ingrediënten (voor vier personen):

1 zakje Grande Italia tortellini, gevuld met champignons
1 bakje cherrytomaten
2 zongedroogde tomaten, zonder olie en in stukjes gesneden
1 bakje crème fraiche
1 flinke scheut kookroom
½ potje kappertjes
100 g Parmezaanse kaas
1 snufje zwarte peper
1 snufje zeezout

Bereidingswijze:

Zet een pan water op voor de tortellini. Voeg hier keukenzout en olijfolie aan toe. Als het water kookt, gooi dan de pasta erin en laat het twaalf minuten koken. Zet in de tussentijd een wokpan op voor de saus. De pasta en de saus kunnen gelijktijdig klaar zijn. Lepel de complete inhoud van het bakje crème fraiche in de pan en zet de pan op laag vuur. Hak de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ze aan de crème fraiche toe. Roer de kappertjes en een snufje peper en zout door de saus en laat het geheel even pruttelen. Snijd de cherrytomaten door de helft en roer ze door de saus. Zet het vuur wat hoger en voeg een flinke scheut kookroom toe. Giet de tortellini af en schep de saus eroverheen. Serveer het gerecht met wat geschaafde Parmezaanse kaas.

 

Eenvoudige Griekse salade

Ingrediënten (voor vier personen):

1 zakje gemengde ijsbergsalade
1 bakje groene olijven in olie met knoflook, in stukjes gesneden
1 rode ui, fijngesnipperd

11:33 Gepost door MDP Naus in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.