25-07-06

Ouderen bellen massaal naar hittelijn

Ouderen bellen massaal naar hittehulplijn
Uitgegeven op dinsdag 25 juli 2006 om 07:26:48, bijgewerkt om 09:42:50

(Novum) - Ruim vierhonderd ouderen hebben sinds zaterdag de ouderenhulplijn gebeld voor tips om door de warme periode heen te komen. Sinds anderhalve week kampt Nederland met de tweede hittegolf van het jaar en het KNMI verwacht dat juli de warmste wordt sinds de weermetingen begonnen in 1706. Vanaf zaterdag zendt het Nationaal Fonds Ouderenhulp (NFO), de initiatiefnemer van de lijn, spotjes uit op de radio.

Ouderen bellen massaal naar hittehulplijn

De ouderen, buren of mantelzorgers die bellen worden dagelijks te woord gestaan door vrijwilligers van SOS Telefonische Hulpdienst, die adviseren en waar nodig doorverwijzen. De meeste bellers zoeken volgens de organisatie bevestiging dat ze de juiste dingen doen; veel water drinken en koele plekken opzoeken.

Voor ouderen wordt bij hoge temperaturen het risico op gezondheidsproblemen groter, stelt het NFO. Zij kunnen hun lichaamstemperatuur moeilijker reguleren. Nederland zoekt tijdens de tropisch dagen verkoeling aan het strand of zwembad, maar veel ouderen zijn hier volgens het fonds niet toe in staat.

18:55 Gepost door MDP Naus in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.