31-05-06

CITAAT

Als je zwakheden hebt, betekent het niet dat je zwak bent maar dat je compleet bent.
Deepak Chopra

10:15 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

Waar oudere mensen plezier aan beleven!

U kunt het filmpje afspelen door met de linkermuis op het knopje te klikken!

 

10:01 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

Een aap en de hond!

U kunt het filmpje afspelen,door met de linkermuis te klikken onder het filmpje op het knopje!

 

09:47 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

29-05-06

Hoeveel water heeft het lichaam dageliks nodig?

 

Vocht, water

De vochtbehoefte

Hoeveel water of vocht het lichaam dagelijks nodig heeft om de vochtbalans in evenwicht te houden, is afhankelijk van:

 • Leeftijd
  Voor baby’s wordt 150 ml per kilo lichaamsgewicht aangehouden, voor jonge kinderen 50 ml per kilo lichaamsgewicht. Een volwassene wordt aangeraden ongeveer 1,5 liter water drinken om alle verliezen aan te vullen. Ouderen vanaf 70 jaar wordt aangeraden 1,7 liter te drinken omdat zij vaak minder gaan eten en daardoor via het voedsel minder vocht binnenkrijgen. Bovendien gaat bij ouderen de nierfunctie langzaam achteruit. Daardoor hebben de nieren meer vocht nodig om de afvalstoffen via de urine af te voeren.
 • Temperatuur/klimaat
  In droge lucht verliest het lichaam ongemerkt veel meer vocht via de ademhaling en door verdamping. Verdamping wil zeggen: zweet dat zo snel opdroogt dat het niet waargenomen wordt.
 • Inspanning
  Lichamelijke inspanning veroorzaakt extra warmte. Door te zweten zorgt het lichaam ervoor dat het weer afkoelt. Wie sport of zwaar werk verricht in een warme omgeving, heeft veel meer vocht nodig dan normaal.
 • Eten
  Eten dat heel zout is of veel eiwitten bevat, leidt tot meer vochtverlies. Het lichaam heeft extra vocht nodig om al het zout en eiwit uit te kunnen scheiden.
 • Gezondheidstoestand
  Bij bijvoorbeeld overgeven en diarree gaat veel vocht verloren, waardoor het belangrijk is veel meer te drinken dan normaal.

16:43 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (1) |  del.icio.us |  Facebook |

De McCartney's

 

zondag 28 mei 2006

Die arme McCartney’s

Door FRANKA HUMMELS

De scheiding van Paul McCartney en Heather Mills verdeelt Engeland in twee kampen. Mills heeft de Britse intellectuelen aan haar zijde.

 

Paul McCartney en Heather Mills in gelukkiger tijden. FOTO APDe boulevardpers is op de hand van de ex-Beatle.

Life Balance heet haar nieuwste boek. Het legt aan moderne vrouwen uit hoe ze het perfecte leven kunnen leiden. Met én een perfecte baan én een leuke vent én een geslaagde carrière.

Heather Mills was enthousiast begonnen aan de promotiecampagne. In het magazine van The Guardian vertelde ze vorige week zaterdag bijvoorbeeld opgewekt over hoe goed ze het zelf allemaal heeft geregeld en hoe haar man Paul McCartney haar grote voorbeeld is.

Pijnlijk en ironisch, ook voor The Guardian. Want op de verschijningsdag van het magazine, was al bekend dat McCartney (63) de scheiding had aangevraagd.

Mills (37) had dat niet zien aankomen en was met stomheid geslagen. Ze gelastte alle verdere promotie-activiteiten af en trok zich terug in het huis van haar zus Fiona. Ze was er ziek van.

Het leek allemaal een sprookje. Na een moeilijke jeugd bouwde Heather een succesvolle carrière op als model. Door een aanrijding met een politiemotor verloor ze een been, maar het deed haar loopbaan geen kwaad. Ze bond de strijd aan tegen landmijnen en veroorzaakte een bescheiden mediahype.

Haar huwelijk met de gevierde ex-Beatle leek in 2002 de kers op de taart. Maar een Beatle is publiek bezit en daar blijf je af, dus Mills populariteit verdween op slag.

Maar weinig kranten schreven over Heather zonder in hetzelfde artikel ook het woord golddiger te gebruiken. Er was zelfs een mopje over in zwang: een arbeider in een goudmijn verliest door een ongeluk een been en verzucht: ‘wie wil er nu een goudgraver met één been?’. Waarop McCartney roept: ‘I do!’.

Mills had er moeite mee dat niemand haar meer op haar eigen merites beoordeelde. Ze was verworden tot mevrouw McCartney.

De twééde mevrouw McCartney welteverstaan, want aan de eerste, Linda, in 1998 aan kanker overleden, kon Heather volgens het publieke oordeel onmogelijk tippen.

Nu de scheiding in aantocht is, breken de media de laatste restjes Heather die nog over waren af. ‘Grabby Road’, riep The Sun bijvoorbeeld. De veroordeling van Mills was zo radicaal dat de kwaliteitskranten het spontaan voor haar opnamen.

In een vlijmscherp essay schreef de bekende feministe Germaine Greer dat Heather oneerlijk was behandeld. Een journalist van The Independent betoogde dat mensen niet mochten vergeten hoe effectief Mills liefdadigheidswerk was. Hoe zwaar Heather het ook gaat krijgen, de Britse intellectuelen heeft ze aan haar zijde.

Die arme Paul McCartney - Will you still need me, will you still feed me, when I’m sixtyfour zongen de Beatles in de jaren zestig. Het ziet er nu toch naar uit dat Paul McCartney binnenkort in zijn eentje 64 wordt.

Nadat hij het verlies van zijn geliefde vrouw Linda net een beetje te boven was gekomen, hoopte hij de rest van zijn leven gelukkig te zijn met de mooie, jonge Heather.

Maar al kort nadat hij haar ontmoette op een lunch voor een goed doel, ging een beerput open.

Wie was die blonde dame die het met de opperbeatle had aangelegd?

Hoe zat dat met haar twee verbroken verlovingen? Met die ex, die ze voor het laatst zag toen hij thuis kwam van zijn vrijgezellenavond?

Wat was er waar van alle beweringen in haar biografie? Was Heather wel wie ze zei dat ze was?

Sir Paul zag wat hij wilde zien: een energieke meid, die sprekend op zijn verscheiden Linda leek. En eentje die hem, ondanks het leeftijdsverschil van 25 jaar, wel zag zitten.

Paul wilde opnieuw trouwen. Zónder huwelijkse voorwaarden. McCartney was daarvoor veel te romantisch aangelegd.

Al gauw bleek dat het niet klikte tussen Mills en haar drie jaar jongere stiefdochter Stella. Dat Heather haar niet uitnodigde voor de surpriseparty die ze voor Pauls 61ste verjaardag organiseerde, hielp natuurlijk niet echt.

Zijn veeleisende nieuwe vrouw had van alles op hem aan te merken; hij moest zijn haar verven en stoppen met roken.

Heather had daarnaast weinig op met zijn faam. Ze zei zelfs tegen journalisten dat ze de Beatles maar niets vond! Dat Heather zich, net als Linda, volledig op liefdadigheid had gestort, vond McCartney een positief punt.

Maar Linda wilde altijd dat hij met haar meeging op haar vele reizen. Heather vond dat te veel gedoe.

En dan de voortdurende druk van de media! Ieder akkefietje dat het tweetal had, werd breed uitgemeten op de voorpagina’s.

Ze hadden werkelijk geen gelegenheid om hun ruzies in privé- sfeer uit te vechten. McCartney trok het niet meer en nam het risico van de scheiding. In het ergste geval, maakt Mills aanspraak op de helft van zijn fortuin van 1200 miljoen euro.

Paul en Heather proberen alles echter in den minne te schikken, te meer omdat ze niet willen dat hun 2-jarige peutertje Bea onder de scheiding lijdt. Paul heeft nu voorgesteld dat hij de volledige voogdij over hun dochter krijgt, maar dat haar moeder haar te allen tijde mag bezoeken.

De tabloids doen echter niet aan ‘we gaan als vrienden uit elkaar’. Heather is simpelweg een leugenaar die het had gemunt op het geld van helpless old fool McCartney.

Die goeiige sukkel heeft met het huwelijk de fout van zijn leven gemaakt!

Maar hoe zwaar Paul McCartney het ook zal krijgen, de Britse boulevardpers steunt hem.

11:47 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

26-05-06

Visbestand

Visbestand wereldwijd ernstig in gevaar

Driekwart van alle visbestanden in de wereldzeeën hebben volgens de Verenigde Naties door de commerciële visvangst "hun grens" bereikt. Bijna een vierde van alle bestanden is "overbevist" en loopt het gevaar dit niet te overleven.

Deze alarmerende cijfers werden maandag door de Verenigde Naties aan het begin van een conferentie in New York meegedeeld. De deelnemers willen onderzoeken in welke mate de commerciële visvangst zich aan de quota van de zeerechtconventie (1982) en het akkoord over "verantwoordelijke visvangst" van 1995 houdt.

De nieuwe overeenkomst richt zijn aandacht vooral op vissoorten die in scholen leven of grote afstanden afleggen, zoals de tonijn. Het akkoord is inmiddels door 57 landen geratificeerd.

20:51 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

Rimpelvulmiddelen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeftdonderdag een waarschuwing uitgedaan voor rimpelvulmiddelen. Er zijn de laatste tijd veel berichten in de media verschenen over de veiligheid van rimpelvullers. De Inspectie waarschuwde donderdag voor twee risico’s die aan deze behandelmethodes zitten.

Het eerste risico heeft te maken met de veiligheid en de mogelijke bijwerkingen. Zo blijkt na gebruik van deze vulmiddelen regelmatig onherstelbare ernstige schade op te treden. De Inspectie laat een onderzoek uitvoeren door het RIVM. De resultaten worden deze zomer verwacht, maar totdat precies duidelijk is geworden wat de risico’s zijn, wil de Inspectie toch al waarschuwen voor het gebruik van de rimpelvullers.

Het tweede risico heeft te maken met de behandeling zelf. Om de risico’s van de behandeling te beperken, dient deze alleen door een ervaren en deskundige arts gedaan te worden. Om u te helpen een ervaren arts te vinden, heeft de inspectie een vragenlijst samengesteld, die u kunt gebruiken om vast te stellen of de betreffende arts de benodigde ervaring heeft.

Naast het onderzoek van de RIVM gaat de inspectie onderzoek doen naar de kwaliteit van de behandelingen. Daarbij zal ook gekeken worden of de behandelaars zich houden aan de nieuwe richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Dit najaar worden daarvoor dertig artsen en klinieken bezocht.


Meer informatie vindt u op: http://www.igz.nl/nieuws/nieuwsberichten/211819

15:29 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (1) |  del.icio.us |  Facebook |

17-05-06

Dat gaat zo....!

15:30 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (1) |  del.icio.us |  Facebook |

13-05-06

Dolfijnen

dinsdag 9 mei 2006 13:05

Dolfijnen fluiten elkaar de naam toe

Dat dolfijnen intelligente dieren zijn, is algemeen bekend. Maar ze blijken nog slimmer dan gedacht: ze hebben allemaal hun eigen naam.

Hoe zou deze heten?
Hoe zou deze heten?

Slim? Er zijn wel meer dieren, walvissen bijvoorbeeld, die op ingewikkelde manieren met elkaar communiceren. Het rare is dat elke Tuimelaar, zo blijkt uit een nieuwe studie, een specifieke fluittoon heeft.

Benieuwd hoe dat klinkt? Het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist heeft een opgenomen dolfijnennaam online gezet.

Reactie
Een team van onderzoekers heeft dolfijnen eerst gevangen en daarna hun gefluit opgenomen, om de opnames daarna af te spelen om te kijken hoe andere dolfijnen er op reageren.

Een dolfijn blijkt sneller op het geluid van een familielid te reageren, dan op dat van een andere bekende. Dolfijnen herkennen elkaars gefluit, luidt de conclusie. Een van de wetenschappers die bij het onderzoek was betrokken, vergelijkt het volgens New Scientist met bellende mensen. Als u opneemt met een kort 'hallo', zal een goede bekende precies weten dat u het bent.

Door Jan Kooistra

23:51 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

De geschiedenis van Moederdag


 

 
 

 

"De Geschiedenis van Moederdag"


Mensen over de hele wereld hebben moeders al duizenden jaren geeerd. In de oudheid werd de naam moeder gegeven aan dingen en plaatsen waarvan zij hielden en eerden. Moeder aarde, moeder natuur, etc. 'Moeder Zondag' was een kerkelijke feestdag in Europa lange tijd geleden in de middeleeuwen. Het werd op de zondag voor Pasen gevierd. In die dagen verlieten mensen hun thuis op jonge leeftijd om te werken of te leren. Elke lente kwamen de kinderen thuis op deze zondag. Zij bezochten hun kerk en moeder en namen geschenken voor beiden mee.

De vrouw die moederdag zoals we het nu vieren 'uitgevonden' heeft was Anna Jarvis. Ze was geboren in Crafton, West Virginia. Ze is nooit getrouwd en heeft nooit zelf kinderen gehad. Anna Jarvis zei dat haar belangrijkste werk het liefhebben en eren van moeders was. Ze begon bij haar eigen moeder, Anna Reeves Jarvis. Zeven kinderen van moeder Jarvis stierven toen ze jong waren. Alleen Anna, een zus en twee broers leefden. Moeder Jarvis was erg bedroefd om de dood van haar kinderen maar na een tijdje besloot ze dat de beste manier om haar verdriet te vergeten was door anderen te helpen. De rest van haar leven hielp ze anderen in Crafton.

Moeder Jarvis stierf in 1906 op de tweede zondag in mei met Anna bij haar zijde. Op deze dag besloot ze om iets te organiseren om alle moeders te eren. Ze vertelde kerk leiders wat ze wilde. Deze vonden het een goed idee en de eerste moederdag zou plaatsvinden in 1907 in Crafton op de tweede zondag in mei. Anna bracht 500 anjers met zich mee en gaf deze aan iedere moeder in haar kerk op die dag. Deze dag zou ieder jaar herhaald worden in Crafton maar Anna wilden dat moederdag in meer steden gevierd werd. Anna praatte met uitgeverijen, zakenlieden en kerkleiders in het hele land en ze schreef meer dan 10.000 brieven onder andere aan de gouverneur van West Virginia. In 1910 de gouverneur riep de hele staat op moederdag te vieren. Opnieuw op de tweede zondag in mei.

Anna ging met haar idee naar de toenmalige president van de Verenigde Staten, Woodrow Wilson, die moederdag in 1914 tot nationale feestdag uitriep. Sinds dat jaar wordt iedere tweede zondag in mei moederdag gevierd.

 

23:28 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

Hirsi Ali loog over vluchtverhaal

Hirsi Ali loog over vluchtverhaal
Uitgegeven op donderdag 11 mei 2006 om 21:47:31, bijgewerkt om 22:43:19

(Novum) - VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft het vluchtverhaal verzonnen. Op grond van dit verhaal kreeg ze in 1992 de status van politiek vluchteling in Nederland. Dit meldt het televisieprogramma Zembla donderdag. Bij haar aantreden als Tweede-Kamerlid in 2003 heeft ze de VVD-top wel het volledige verhaal verteld. Verschillende VVD-prominenten gaven toen te kennen dat dit geen belemmering vormde.

Hirsi Ali loog over vluchtverhaal

Doordat ze haar achtergrond heeft verzwegen, heeft zij in Nederland onterecht een verblijfsvergunning gekregen. Volgens internationale afspraken kun je niet in twee verschillende landen een vluchtelingenstatus krijgen. Hirsi Ali kreeg de status in Kenia en in Nederland. In 1997 werd ze Nederlands staatsburger. Omdat Kenia volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken een veilig land was, werden meerdere Somalische asielzoekers teruggestuurd. Hirsi Ali stelt dat zij dat destijds niet wist.

Hirsi Ali heeft de eerste zeven jaar van haar leven in Somalië gewoond. Het gezin Magan, zoals Hirsi Ali echt heet, ontvluchtte het land voor de burgeroorlog begon. Nadat het gezin kort in Saudie-Arabië en Ethiopië heeft gewoond, is het verhuisd naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi. In Kenia kreeg het gezin de vluchtelingenstatus.

Ze is volgens Zembla nooit duidelijk geweest over haar vluchtverhaal: "Ik dacht als ik nu de waarheid vertel, dan weet ik: 'ik word teruggestuurd naar Duitsland'. Want de regels waren heel erg helder. Als je asiel aanvraagt in Nederland dan heb je eerst een gesprek met iemand van Vluchtelingenwerk. Die gaat je helemaal voorbereiden." Hirsi Ali gaf in het programma toe dat ze het hele verhaal heeft verzonnen, haar echte naam niet heeft gegeven en haar geboortedatum heeft aangepast.

Hirsi Ali liet in Zembla weten nog met partijgenoot en minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk (VVD) te hebben gebeld over de zaak rond het Kosovaarse meisje Taïda Pasic. "Ik vroeg Rita of ik haar daarover mocht lastigvallen", zegt Hirsi Ali. "Ik heb namelijk ook gelogen toen ik Nederland binnenkwam. De reactie van Verdonk was dat als ze toen minister was geweest, ze me het land zou hebben uitgezet."

22:07 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

11-05-06

De leukste hond !

Klik op onderstaande link voor het filmpje!

Coolest Dog in the World 

23:14 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

05-05-06

Schilderij Van Gogh geveild


Schilderij Van Gogh geveild voor 32 miljoen euro
Uitgegeven op woensdag 03 mei 2006 om 07:41:08, bijgewerkt om 09:23:52

(Novum/AP) - Een schilderij van Vincent van Gogh is dinsdag voor 32 miljoen euro verkocht in New York. Het schilderij 'l'Arlesienne, Madame Ginoux' is een afbeelding van een Franse caféhoudster. Veilinghuis Christies, die de verkoop afhandelde, heeft niet bekendgemaakt wie de koper is.


Het doek was al sinds 1929 in handen van dezelfde familie. Op het schilderij uit 1890 is Marie Ginoux te zien, de eigenaar van een café in het Franse Arles. Van Gogh maakte vijf portretten van Ginoux. Eén doek is vernietigd en de drie overige schilderijen hangen in musea.

Op het geveilde schilderij staat Ginoux starend met haar ellebogen op een tafel. Voor haar liggen twee boeken waaronder een Franse vertaling van Charles Dickens.

Le Repos (1932) van Pablo Picasso werd dinsdag geveild voor een bedrag van 29,1 miljoen euro.

22:40 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (1) |  del.icio.us |  Facebook |

01-05-06

Zonder jou

19:24 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (2) |  del.icio.us |  Facebook |

Gedicht

16:41 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

Zomaar

16:27 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

Schilderij van Koekkoek geveild

'KOEKKOEK!' Christie’s veilt 'schilderij onder bed' voor wereldrecord: € 1,412,000Christie’s heeft op 26 april een herontdekt ijsgezicht van B. C. Koekkoek geveild voor een wereldveilingrecord van € 1,412,000. Het paneel werd daarmee het duurste schilderij dat ooit in Nederland werd afgehamerd. Niet eerder ook werd zo’n hoog bedrag betaald voor een werk van 'de prins der landschapschilders'. Sarah de Clercq, hoofd van de afdeling negentiende eeuwse kunst bij het Amsterdamse veilinghuis, trof het schilderij aan in een zelfgetimmerde doos onder een bed in Engeland. De Koekkoek verpulverde het Nederlandse record dat Christie's in mei 1998 vestigde door een schilderij van Jan Lievens af te slaan voor € 1,097,694.De Clercq: Een historische veiling. Fantastisch nieuws ook voor het echtpaar dat het schilderij zo lang zo goed bewaard heeft. Dit resultaat bewijst dat de romantiek sterker is dan ooit. En dat we in dit vak nog steeds verrast worden. In totaal bracht Christie's veiling van negentiende eeuwse schilderijen € 5,971,280 op. De toptien en een afbeelding van het recordsschilderij zijn bijgevoegd.Het verhaal achter het recordBegin december ontving De Clercq een e-mail met volgens de afzender een afbeelding van een schilderij van Barend Cornelis Koekkoek. Hoewel altijd voorzichtig - per dag krijgt het veilinghuis nogal wat Monets, Manets en Van Goghs ' uit zijn Engelse periode' aangeboden - leek het onbekende (!) stuk van goede kwaliteit. Na een telefoongesprek - het paneel was sinds 1853 in de familie en was in 1868 nog één keer te zien geweest op een tentoonstelling in Leeds – boekte De Clercq het eerste vliegtuig. De volgende dag werd in een Engelse logeerkamer een grote zelfgemaakte houten doos onder het bed vandaan getrokken: 'It's right here madam'. Uit de lappen kwam een schitterend ijsgezicht waarop schaatsenrijders zwieren in de late middagzon op een rivier tussen een bos en een vestingstadje in. Het paneel van 66 x 81 cm. had nog zijn originele lijst en was in ideale conditie: vrijwel in nieuwstaat, maar mét genoeg vuil voor een werk van anderhalve eeuw oud. En belangrijker: het Hollandse tafereel had de kleuren, het detail en de compositie die je van 'de prins der landschapschilders' mag en moet verwachten. Tot slot was de ‘bodemvondst’ mooi gesigneerd en gedateerd op 1843, de periode waarin Koekkoek op het hoogtepunt van zijn carrière was.Bron: Christie's

15:31 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |