29-05-06

De McCartney's

 

zondag 28 mei 2006

Die arme McCartney’s

Door FRANKA HUMMELS

De scheiding van Paul McCartney en Heather Mills verdeelt Engeland in twee kampen. Mills heeft de Britse intellectuelen aan haar zijde.

 

Paul McCartney en Heather Mills in gelukkiger tijden. FOTO APDe boulevardpers is op de hand van de ex-Beatle.

Life Balance heet haar nieuwste boek. Het legt aan moderne vrouwen uit hoe ze het perfecte leven kunnen leiden. Met én een perfecte baan én een leuke vent én een geslaagde carrière.

Heather Mills was enthousiast begonnen aan de promotiecampagne. In het magazine van The Guardian vertelde ze vorige week zaterdag bijvoorbeeld opgewekt over hoe goed ze het zelf allemaal heeft geregeld en hoe haar man Paul McCartney haar grote voorbeeld is.

Pijnlijk en ironisch, ook voor The Guardian. Want op de verschijningsdag van het magazine, was al bekend dat McCartney (63) de scheiding had aangevraagd.

Mills (37) had dat niet zien aankomen en was met stomheid geslagen. Ze gelastte alle verdere promotie-activiteiten af en trok zich terug in het huis van haar zus Fiona. Ze was er ziek van.

Het leek allemaal een sprookje. Na een moeilijke jeugd bouwde Heather een succesvolle carrière op als model. Door een aanrijding met een politiemotor verloor ze een been, maar het deed haar loopbaan geen kwaad. Ze bond de strijd aan tegen landmijnen en veroorzaakte een bescheiden mediahype.

Haar huwelijk met de gevierde ex-Beatle leek in 2002 de kers op de taart. Maar een Beatle is publiek bezit en daar blijf je af, dus Mills populariteit verdween op slag.

Maar weinig kranten schreven over Heather zonder in hetzelfde artikel ook het woord golddiger te gebruiken. Er was zelfs een mopje over in zwang: een arbeider in een goudmijn verliest door een ongeluk een been en verzucht: ‘wie wil er nu een goudgraver met één been?’. Waarop McCartney roept: ‘I do!’.

Mills had er moeite mee dat niemand haar meer op haar eigen merites beoordeelde. Ze was verworden tot mevrouw McCartney.

De twééde mevrouw McCartney welteverstaan, want aan de eerste, Linda, in 1998 aan kanker overleden, kon Heather volgens het publieke oordeel onmogelijk tippen.

Nu de scheiding in aantocht is, breken de media de laatste restjes Heather die nog over waren af. ‘Grabby Road’, riep The Sun bijvoorbeeld. De veroordeling van Mills was zo radicaal dat de kwaliteitskranten het spontaan voor haar opnamen.

In een vlijmscherp essay schreef de bekende feministe Germaine Greer dat Heather oneerlijk was behandeld. Een journalist van The Independent betoogde dat mensen niet mochten vergeten hoe effectief Mills liefdadigheidswerk was. Hoe zwaar Heather het ook gaat krijgen, de Britse intellectuelen heeft ze aan haar zijde.

Die arme Paul McCartney - Will you still need me, will you still feed me, when I’m sixtyfour zongen de Beatles in de jaren zestig. Het ziet er nu toch naar uit dat Paul McCartney binnenkort in zijn eentje 64 wordt.

Nadat hij het verlies van zijn geliefde vrouw Linda net een beetje te boven was gekomen, hoopte hij de rest van zijn leven gelukkig te zijn met de mooie, jonge Heather.

Maar al kort nadat hij haar ontmoette op een lunch voor een goed doel, ging een beerput open.

Wie was die blonde dame die het met de opperbeatle had aangelegd?

Hoe zat dat met haar twee verbroken verlovingen? Met die ex, die ze voor het laatst zag toen hij thuis kwam van zijn vrijgezellenavond?

Wat was er waar van alle beweringen in haar biografie? Was Heather wel wie ze zei dat ze was?

Sir Paul zag wat hij wilde zien: een energieke meid, die sprekend op zijn verscheiden Linda leek. En eentje die hem, ondanks het leeftijdsverschil van 25 jaar, wel zag zitten.

Paul wilde opnieuw trouwen. Zónder huwelijkse voorwaarden. McCartney was daarvoor veel te romantisch aangelegd.

Al gauw bleek dat het niet klikte tussen Mills en haar drie jaar jongere stiefdochter Stella. Dat Heather haar niet uitnodigde voor de surpriseparty die ze voor Pauls 61ste verjaardag organiseerde, hielp natuurlijk niet echt.

Zijn veeleisende nieuwe vrouw had van alles op hem aan te merken; hij moest zijn haar verven en stoppen met roken.

Heather had daarnaast weinig op met zijn faam. Ze zei zelfs tegen journalisten dat ze de Beatles maar niets vond! Dat Heather zich, net als Linda, volledig op liefdadigheid had gestort, vond McCartney een positief punt.

Maar Linda wilde altijd dat hij met haar meeging op haar vele reizen. Heather vond dat te veel gedoe.

En dan de voortdurende druk van de media! Ieder akkefietje dat het tweetal had, werd breed uitgemeten op de voorpagina’s.

Ze hadden werkelijk geen gelegenheid om hun ruzies in privé- sfeer uit te vechten. McCartney trok het niet meer en nam het risico van de scheiding. In het ergste geval, maakt Mills aanspraak op de helft van zijn fortuin van 1200 miljoen euro.

Paul en Heather proberen alles echter in den minne te schikken, te meer omdat ze niet willen dat hun 2-jarige peutertje Bea onder de scheiding lijdt. Paul heeft nu voorgesteld dat hij de volledige voogdij over hun dochter krijgt, maar dat haar moeder haar te allen tijde mag bezoeken.

De tabloids doen echter niet aan ‘we gaan als vrienden uit elkaar’. Heather is simpelweg een leugenaar die het had gemunt op het geld van helpless old fool McCartney.

Die goeiige sukkel heeft met het huwelijk de fout van zijn leven gemaakt!

Maar hoe zwaar Paul McCartney het ook zal krijgen, de Britse boulevardpers steunt hem.

11:47 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.