26-05-06

Rimpelvulmiddelen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeftdonderdag een waarschuwing uitgedaan voor rimpelvulmiddelen. Er zijn de laatste tijd veel berichten in de media verschenen over de veiligheid van rimpelvullers. De Inspectie waarschuwde donderdag voor twee risico’s die aan deze behandelmethodes zitten.

Het eerste risico heeft te maken met de veiligheid en de mogelijke bijwerkingen. Zo blijkt na gebruik van deze vulmiddelen regelmatig onherstelbare ernstige schade op te treden. De Inspectie laat een onderzoek uitvoeren door het RIVM. De resultaten worden deze zomer verwacht, maar totdat precies duidelijk is geworden wat de risico’s zijn, wil de Inspectie toch al waarschuwen voor het gebruik van de rimpelvullers.

Het tweede risico heeft te maken met de behandeling zelf. Om de risico’s van de behandeling te beperken, dient deze alleen door een ervaren en deskundige arts gedaan te worden. Om u te helpen een ervaren arts te vinden, heeft de inspectie een vragenlijst samengesteld, die u kunt gebruiken om vast te stellen of de betreffende arts de benodigde ervaring heeft.

Naast het onderzoek van de RIVM gaat de inspectie onderzoek doen naar de kwaliteit van de behandelingen. Daarbij zal ook gekeken worden of de behandelaars zich houden aan de nieuwe richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Dit najaar worden daarvoor dertig artsen en klinieken bezocht.


Meer informatie vindt u op: http://www.igz.nl/nieuws/nieuwsberichten/211819

15:29 Gepost door MDP Naus | Permalink | Commentaren (1) |  del.icio.us |  Facebook |

Commentaren

Hi Ik begrijp het toch niet goed, een rimpeltje is niet altijd fijn, maar het hoord nu er nu eenmaal bij. Ik ken er genoeg die vanalles hebben laten doen en moet zeggen dat het er niet echt mooier op geworden is...plus de gevaren dat het mislukt of zoals jij schrijft...groetjes van een net geworden 50tiger, viv

Gepost door: viv | 26-05-06

De commentaren zijn gesloten.